Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület kiállítása

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület 1982-ben alakult. Megalapítása dr. Bánszky Pál nevéhez fűződik. A térségben élő és alkotó tárgyi népművészettel, kézművességgel foglalkozó alkotókat – hímzőket, szövőket, fafaragókat, fazekasokat, játékkészítőket, mézeskalács készítőket, kékfestőket, kosárfonókat, nemezkészítőket tömöríti, – taglétszámunk jelenleg 160 fő.
Egyesületünk tagjai feladatuknak tekintik a hagyományőrzést, a paraszti tárgykultúra ápolását, továbbvitelét. Két országos hatókörű csoport is csatlakozott egyesületünkhöz, a Játék Céh és a Nemezművészeti Alkotóközösség.
Tagjaink közül 34-en rendelkeznek Népi Iparművész kitüntetéssel, öten Népművészet Ifjú Mestere, és tizennégyen a legrangosabb, Népművészet Mestere kitüntetéssel. Ezen címek birtokosai életútjukkal, alkotói tevékenységükkel bizonyítják a népművészet fontosságát, továbbélését. Az egyéni elismerések mellett egyesületünk 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából a népművészet és népi iparművészet hagyományát őrző és fejlesztő tevékenységéért Csokonai Vitéz Mihály-közösségi díjat kapott.
Az új alkotóházunk 2009-től várja a népművészet iránt érdeklődőket. Az alkotóház felújítása, élettel való megtöltése Polyák Albert nevéhez fűződik, aki 2012-ig segítette elnöki munkájával egyesületünket. 2012-től 2017 áprilisáig Berei Andrea látta el az elnöki teendőket.
Jelenleg Szabó Károlyné tölti be az elnöki címet.