Múzeumok Éjszakája 2014


FM_Muzej_2012plakat-oldal001lo

 

A Finta Múzeum Túrkevén nyolcadik alkalommal csatlakozott helyi rendezvénnyel a Múzeumok Éjszakája programsorozatához. Településünkön a lakosság részéről minden évben előre várt, kedvező fogadtatású, jól bejáratott eseménynek számít. A hivatalos reklámanyag mellett (Fidelio) további nyomtatott szóróanyagokon és plakátokon hirdettük meg programjainkat.
A kézműves foglalkozások igénybevételére éjszakába nyúlóan, már 16.00-tól lehetőséget biztosítottunk. Megvalósításához alapanyag beszerzésére volt szükség 30.000 Ft értékben. Lebonyolításának díja 38.100 Ft-ot tett ki a rendezvényszervezés költségein belül. A 18.00-kor kezdődő köszöntőt követően indult meg a tárlatvezetés az első látogatói csoport számára. Az utolsó vendégek 02.30-kor hagyták el az állandó kiállítást. Könyvcsomagot kaptak a legtávolabbról hozzánk érkező látogatók, akik az idei évben Norvégiából érkeztek hozzánk. Az ősállatok csontjainak és a digitalizált archív fotók bemutatója 18.30-tól vette kezdetét. Mindkettő folyamatos érdeklődésre tartott számot a látogatók részéről éjfélig.
A szabadtéri színpadon A Túrkevei Ifjú Tehetségek Társulata 19.30-tól kezdte meg műsorát, melyhez hangosítás bérlése volt szükséges ami a rendezvényszervezés költségeinek terhére 10.000 Ft-ot vett igénybe. Ez a program koncentrálta egy helyre a múzeumon belül a legtöbb résztvevőt. A műsor alatt a kemencében már készült a kenyérlángos, amit a meleg étellel együtt azt követően szolgáltunk fel a fellépők és a látogatók számára. A készétel biztosítása 30.000 Ft-ot vett igénybe az este költségeiből. 20.30-tól indult a vetítés az udvari pavilonban, ahol fogyasztás közben is volt lehetőség az 1970-es években rögzített, és napjainkban digitalizált 8mm-es filmek megtekintésére.
Éjfélkor került sor az elemlámpás tárlatvezetésre, ami különleges hangulatban mutatta be az állandó és az időszaki kiállítások részleteit. Ezt követően immár normál megvilágításban vezetéssel a tárlataink az érdeklődésnek megfelelően 02.30-ig látogathatóak voltak
Eseményeinkről hírt adott a Túrkeve Újság és a Finta Múzeum honlapja. A programsorozatot meghívók szétküldésével, plakátok kihelyezésével és szórólapokkal népszerűsítettük. Ezek elkészítése összesen 41.900 Ft-ba került.
2014. június 21-én és másnap hajnalban kiállításainkat és rendezvényeinket 514 fő látogatta. Ezeken a részvétel díjmentes volt. Programsorozatunk várakozásunkat is meghaladó fogadtatásban részesült, melyet a résztvevők száma is tükröz. A megvalósításban partnereink voltak: Tiszazugi Földrajzi Múzeum, Túrkevei Ifjú Tehetségek Társulata, Túrkevei Termál és Élményfürdő, Túrkevei Városi Művelődési Intézmény és Könyvtár, Kovács Károly húsipari vállalkozó, Kissné Lakatos Ilona kézműves, Kis-Új-Lap Kft., és a Ga-Bit Bt. A kapott pozitív visszajelzések alapján bizonyos, hogy hasonló rendezvényeink a következő évben is fokozott érdeklődésre számíthatnak.

Támogató: