A Finta testvérek élete és művészete képekben

A Túrkevei Múzeum fél évszázada,1967-ben vette fel a Finta testvérek nevét. Munkatársai hivatásuk részének tartják a három szobrásztestvér – ahogyan magukat nevezték: a „Triumvirátus” – hagyatékának megőrzését, ápolását és feldolgozását. Mind-ezekhez a lehető legfrissebb technikai eszközöket és módszereket alkalmazzák. Folyamatos a műtárgyak és a dokumentáció digitalizálása, amely lehetőséget biztosít a múzeum névadóinak tevékenységét bemutató újabb kiadványok elkészítésére. A jelenlegi kötet elkészítése során dolgoztuk fel az alábbi levelet, melynek írója ezt kéri tőlünk a múltból üzenve:
„Finta Sámuelné hosszú éveken keresztül összegyűjtött munkája ez a papírdobozban talált irodalmi termék. Tartalmazza a Finta és a Musta család történéseit. Levelek, fotók szobrász munkáiról mind Finta Sámuel alkotása… Kérem a megtalálóját ha érdemesnek találja dolgozza fel! A másvilágban a viszontlátásra! Özv. Finta Sámuelné, Túrkeve, 1985, II. 27.”
Ezúttal ebből, valamint az elmúlt évtizedben a gyűjteménybe került és feldolgozott archív fotókból készült egy kötetre való összeállítás, amely önállóan is értelmezhető, de „dr. Egri Mária: A Finta testvérek élete és művészete” című kötetével együtt nyújt teljes élményt.

A kiadvány ára: 1500 HUF. Megvásárolható a Finta Múzeumban.

FintaTestverekEleteEsMuveszeteKepekben_tablaborito_elso FintaTestverekEleteEsMuveszeteKepekben_tablaborito_hatso