Vándorútra indult a DOStalgia – a személyi számítógép hőskora című kiállítás

A magángyűjtemények legizgalmasabb darabjaiból, valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Finta Múzeum tárgyaiból összeállított kamaratárlat a személyi számítógép történetét mutatja be. A kiállítás egyaránt szemlélteti a világformáló IBM PC, a legjelentősebb professzionális személyi számítógép sikertörténetét, valamint bemutatja a nyolcvanas évek olcsó otthoni számítógépeit, a Commodore és Sinclair típusokat.

A tárlaton számos kuriózum látható: Charles Simonyi dobozos szoftverei és e-book olvasója (melyeket családjának adott ajándékba), az Amiga számítógépet tervező Jay Miner aláírásával ellátott relikviák, Jánosi Marcell eredeti kazettás floppyja, a világ első mikroprocesszora (Intel 4004) és az első magyar PC, a Proper-16.

A tárlaton működő klasszikus IBM PC-klónokon idézhetik fel a látogatók a DOS, a Volkov Commander és a régi játékok hangulatát, természetesen sűrű újraindításokkal tarkítva.

A kiállítást október 12-től 2013 január 5-ig Túrkevén, a Finta Múzeum Vadász Pál Kiállítótermében tekinthetik meg, majd januártól márciusig a szolnoki Damjanich János Múzeumban látható.

További információk:
www.fintamuzeum.hu
www.mmkm.hu

Kategória: Közlemény | A közvetlen link.